menu
Ilustračný obrázok Oznamy

Farské oznamy - 10. septembra 2023

10. 09. 2023

Dnes sa koná zbierka na kňazský seminár sv. Gorazda v Nitre. Za vašu štedrosť vám vyslovujem Pán Boh zaplať.


Dospelí, ktorí túžia prijať sviatosť krstu, eucharistie (1. svätého prijímania) a birmovania prihláste sa do konca septembra osobne, mailom alebo telefonicky na farskom úrade. 


Ohlášky: sviatostné manželstvo chcú uzavrieť Tomáš Hula, pochádzajúci z farnosti Solčany a Natália Rosinská, pochádzajúca z farnosti Bošany. Cirkevnoprávne prekážky ohláste na Farský Úrad.


V pondelok o 18:00 hod. je sv. omša obetovaná za zdravie a Božie požehnanie pre rodiny v Združení zázračnej medaily v Bošanoch.


V piatok o 8:30 hod. je sv. omša obetovaná za zdravie a Božie požehnanie pre rodiny v Združení zázračnej medaily v Práznovciach.


Najbližšia predmanželská príprava bude 16. septembra 2023 v čase od 9:00 do 11:30 hod. Uskutoční sa v prednáškovej miestnosti Pastoračného centra v Bošanoch.

Témy predmanželskej prípravy:

I. Kresťanská viera

II. Sviatosti

III. Kresťanská mravnosť


Budúcu nedeľu 17. septembra o 11:00 hod. bude svätá omša na Sádku. Celebrant a kazateľ bude Martin Mičovský, farár v Horných Obdokovciach.


Budúcu nedeľu 17. septembra budú mať prvoprijímajúce deti nácvik piesní o 9:30 hod. v Pastoračnom centre a následne o 10:00 hod. budú na sv. omši.


Budúcu nedeľu 17. septembra je po sv. omši o 10:00 hod. v Bošanoch stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí.


Budúcu nedeľu 17. septembra je po sv. omši o 10:00 hod. v Krnči stretnutie rodičov prvoprijímajúcich detí


Nitrianska diecéza v spolupráci s Kňazským seminárom sv. Gorazda v Nitre a Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre otvára na jeseň tohto roku už siedmy ročník Nitrianskej animátorskej školy pod názvom „P.S. Animátorská škola“. Ide o projekt zameraný na formáciu mladých ľudí od 17 rokov, ktorí majú túžbu hlbšie poznať pravdy viery, prehĺbiť svoj duchovný a modlitbový život a ktorí zároveň cítia nadšenie komunikovať tieto hodnoty svojim rovesníkom. Bližšie informácie nájdete na plagátoch a na webovej stránke biskupstva. Prihlasovať sa je možné do 17.9.2023 na mailovej adrese mladeznr@gmail.com


Život každého človeka je veľkým darom. Chceme preto budovať kultúru života, ktorá si bude vážiť ľudský život od počatia po prirodzenú smrť. V našej spoločnosti sú rôzne nespravodlivosti, jedna však všetky ostatné prevyšuje, pretože sa týka veľmi zraniteľnej skupiny – nenarodených detí a ich mamičiek. 

Pozývame Vás na pochod Bratislava za život, ktorý sa koná pod záštitou Bratislavskej arcidiecézy. Vystúpia na ňom slovenské i zahraničné osobnosti, stretnú sa ľudia dobrej vôle, ktorí sa chcú postaviť za najzákladnejšie právo – právo na život - pre všetkých. 

Tešíme sa na Vás v nedeľu 24. septembra 2023 o 15:00 hod. na Hlavnom námestí v Bratislave.

Viac informácií na www.bratislavazazivot.sk


Pre mladých hnutie Emanuel organizuje duchovnu obnovu On je živý, ktorá bude 13.-15.10. v Badíne.


Ďakujeme vám za modlitby, obety i milodary, ktorými zveľaďujete našu farnosť.

UPRATOVANIE: BOŠANY: 5

Odporúčané články

  • 14.10. 2024

    Pomazanie olejom z hrobu sv. Šarbela - 22. októbra 2024

    Pravidelné mesačné modlitby za uzdravenie tela i duše sa najbližšie uskutočnia v utorok 22. októbra 2024 vo farskom kostole v Bošanoch so začiatkom o 17:15 hod.

    PROGRAM:
    17:15 - možnosť pristúpiť k sv...

  • 13.10. 2024

    Farské oznamy - 13. októbra 2024

    V utorok o 18:00 hod. je sv. omša obetovaná za zdravie a Božie požehnanie pre rodiny v Združení zázračnej medaily v Bošanoch.


    Sviatosť krstu budeme vysluhovať v sobotu 19. októbra t.r. o 9:30 hod. sp...

  • 06.10. 2024

    Farské oznamy - 6. októbra 2024

    Dnes sa koná zbierka na podporu rehole redemptoristov, ktorej členovia nám tu konali ľudové misie. Za vašu štedrosť vám vyslovujem Pán Boh zaplať.


    Dnes máme v našom farskom kostole VÝROČNÚ FARSKÚ POK...